Tips & adviezen jacuzzi

1.Goed voor uw gezondheid

Waarom zou u een spa kopen? Er zijn ontzettend veel redenen om er eentje aan te schaffen. Het geeft eerst en vooral een goed gevoel. Vergeet uw zorgen droom weg in de heerlijke warmte van het bubbelende water!

In een maatschappij waarin we het steeds drukker hebben bedreigen stress en spanning onze gezondheid. Het is één van de redenen waarom wellness producten als een jacuzzi de laatste jaren enorm in opmars zijn. De helende werking van het warme stromende water en de masserende jets, zorgt voor een complete ontspanning van lichaam en geest, bovendien heeft een spa een positieve invloed op pijnlijke spieren en botten. 

2.Plaatsing en installatie

U kunt helaas niet meteen bubbelen nadat u een spa heeft aangekocht. Er zijn nog wat voorbereidingen die moeten worden gedaan voordat het bad kan worden geplaatst en geïnstalleerd. Wilt u de spa binnen, of buiten plaatsen? Kan het bad door een deur/poort worden vervoert richting de gewenste plek? Of moet de jacuzzi over het huis gehezen worden met een telekraan? Ook kan de jacuzzi eventueel worden ingegraven, maar dan moeten er wel extra voorzieningen getroffen worden.

Zorgt u voor een vlakke, stevige ondergrond, tegels, vlonder of een betonnen vloer. Want gevuld met water heeft het bad een groot gewicht en dan is het belangrijk dat deze goed stabiel blijft staan. De jacuzzi kan in de zon staan, maar als hij langere tijd in de volle zon staat in de zomer bij hoge temperaturen, dan kan dat extra spanning geven op de naden. Daarom adviseren wij ook dat u het beste een parasol of overkapping o.i.d. kunt plaatsen over het bad of deze indien mogelijk toch iets beschutter op te stellen. Ook fijn om bij regen en sneeuw beschut te relaxen en het geeft uiteraard wat privacy.

Het is aan te raden om de jacuzzi aan te sluiten op een aparte stroomgroep. Dat is nodig omdat een jacuzzi meer elektriciteit verbruikt dan uw huishoudelijke producten. De stroomaansluiting moet minimaal 240 Volt zijn van minimaal 16 Amp. Door de spa aan te sluiten op 2x 230 Volt kan de spa verwarmen en kunt u gebruik maken van de jets, zodat de spa niet afkoeld tijdens gebruik.

De stroomkabel moet met 2,5 meter extra lengte binnen bereik van de gewenste spa locatie liggen. Let op! Laat uw stroomvoorziening altijd door een erkend installatie bedrijf aanleggen

3.Onderhoud

Onderschat jacuzzi onderhoud niet. Een goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur. Als u voor de juiste onderhoudsproducten en accessoires kiest, kan het onderhoud beperkt worden. Denk hierbij aan filters, pompen, covers en overkappingen.

Ook is het erg belangrijk om het water te testen en op peil te houden. Niet alleen u, maar ook bacteriën vinden het heerlijk om zich in warm water te nestelen. Deze bacteriën zorgen voor vies water, het water moet dus gedesinfecteerd worden. Doe dit, want vies water is niet alleen onfris, maar kan ook slecht voor je gezondheid zijn.

Desinfecteren met chloor: 

  • Meet met een teststrip de PH waarde van het water. Deze moet tussen de 7,0 en 7,6 zijn, ideaal is 7,2. Indien nodig met PH- of met PH+ bijstellen.
  • Meet, wanneer de PH waarde op orde is, de chloorwaarde. Deze moet tussen de 1 en 2,5 zijn, ideaal is 1,5 en 2. Het chloor regel je met een chloortabletje en een chloordrijver of in de skimmer.
  • Herhaal het testen van het water 1 keer per week

Desinfecteren met Aquafinesse:

Aquafinesse is een uniek alles-in-één water onderhoudsproduct voor hot tubs, spa’s en zwembaden. Eén dosering Aquafinesse per week zorgt voor kristalhelder water, een goede waterkwaliteit en voorkomt hergroei van bacteriën. Aquafinesse is geschikt voor iedereen die het wateronderhoud van de hot tub, spa of het zwembad graag simpel, overzichtelijk en effectief wil houden. Door één keer per week een dosering Aquafinesse aan het water toe te voegen, bespaart u kostbare tijd op de waterbehandeling. 

 

Het reinigen en vervangen van het filter

Het is belangrijk om het filter te reinigen en op tijd te vervangen. Alle viezigheid die je meeneemt in de jacuzzi moet eruit gefilterd worden. De pomp van de jacuzzi pompt al het water door het filter. Deze komt op ten duur vol met viezigheid te zitten en moet schoongemaakt worden. Maak geregeld het filter schoon en vervang het filter om de 3 maanden. Tip! Reinig het filter met Aquafinesse filterreiniger.

Ververs het water met enige regelmaat. Wij adviseren het water in je jacuzzi één keer in de drie maanden te vervangen. De pomp zorgt er weliswaar voor dat het spa water in beweging is maar na circa 3 maanden is toch wel de frisheid en energie uit het water. Voordat je het water ververst adviseren we je gebruik te maken van de Aquafinesse spa clean tabletten. Dit zorgt ervoor dat je leidingen extra worden gereinigd, wel zo fijn voordat het nieuwe water erin gaat.

Het beste is om je af te spoelen voordat je in de jacuzzi gaat. Gel, haarlak, make-up, bodylotion, wasmiddel etc. kunnen de waterbalans aantasten. Het water wordt zo sneller vies en dan moet je vaker water onderhoudsproducten toevoegen of je water verversen

4.De ideale tempratuur

Bij uw jacuzzi kunt u de gewenste tempratuur instellen, u heeft dus geen afzonderlijke temperatuurmeter nodig. "De" ideale temperatuur bestaat niet, want dat is van heel veel factoren afhankelijk en ook van uw persoonlijke voorkeur uiteraard. Iemand die dagelijks gedurende de hele dag in het bad wil plaatsnemen zal de standaardtemperatuur relatief hoger willen houden dan iemand die er onregelmatiger gebruik van zal maken. Houdt u wel rekening met de tijd die het systeem nodig heeft om het water in het gehele bad op te warmen (ongeveer 1,5  a 2 graden per uur). Ook is het uiteraard afhankelijk van de buitentemperatuur. Onze ervaring is dat als u het bad opgewarmd heeft en direct na gebruik de cover op het bad doet om deze af te sluiten de meeste warmte behouden wordt.

5.Hoeveel verbruikt een Jacuzzi?

Het energieverbruik valt uiteen in twee categorieën: het verbruik tijdens gebruik en het standby verbruik. Het bad staat veruit het grootste deel van de dag in standby. Tijdens de standby fase wordt zowel de watertemperatuur als de waterkwaliteit op peil gehouden.

Tijdens gebruik van een half uur met de jets op volle snelheid komt het ongeveer op €0,37 per half uur.

Tijdens standby ligt het energieverbruik aanzienlijk lager. De kosten om het bad 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruiksklaar op 38° te houden en een uitstekende waterkwaliteit te waarborgen bedragen maximaal €60,00 per maand.

Bovenstaande kosten zijn puur afhankelijk van uw leverancier aanbieder. 

6. Isolatie jacuzzi

Het water in de jacuzzi moet warm gehouden worden, zodat u ervan kunt genieten wanneer het u uitkomt. Om stroomverbruik te minimaliseren, is goede isolatie van essentieel belang. Nederlandse winters vergen goed geïsoleerde spa’s, anders betaalt u de hoofdprijs aan stroom

Al onze jacuzzi’s zijn volledig geïsoleerd met pirschuim. De bodem is dicht, waardoor er geen ongedierte in de spa kunnen komen en de cover is ademend en 10cm dik.

7. Service & onderhoud

Service:

Wij vinden een goede service erg belangrijk. Bij ons heeft u met één bedrijf te maken, wij kunnen alles voor u regelen, bezorgen, plaatsen, installatie, reparaties en onderhoud.

Reparaties & onderhoud:

Wij kunnen voor u het onderhoud op de gekochte spa uitvoeren, u kunt bij ons een service contract afsluiten. Ook kunnen wij reparaties uitvoeren en onderdelen leveren. Wij hebben eigen onderhoudsmonteurs in dienst.

Garantie:

Wij verlenen vanaf de datum van installatie een garantie van 5 jaar op de kuip, 2 jaar op alle elektrische en technische onderdelen zoals de pompen, jets, slangen, leds, besturingsunit, ozonator en het cabinet. Op alle bijgeleverde accessoires verlenen wij 1 jaar garantie. De garantie vervalt wanneer één of meerdere onderdelen kapot zijn gegaan door een storing die is veroorzaakt zoals omschreven in onderstaande disclaimer. Lees deze door voordat u gebruik maakt van de spa.

Disclaimer:

Beschadiging ten gevolge van ondeskundig gebruik, normale slijtage en gebreken die de werking of waarde van het apparaat niet noemenswaardig beïnvloeden vallen niet onder de garantie. Garantie vervalt tevens bij reparatie door niet door ons erkende installateurs en/of gebruik van niet originele onderdelen. Noch de leverancier noch de verkoper zijn verantwoordelijk voor een verkeerde installatie, verkeerd gebruik of wijzigingen uitgevoerd door de koper. Onder wijzigingen wordt elke handeling verstaan die tot een defect kan leiden van de spa of een onderdeel ervan, of die het besturingssysteem onveilig maakt. Schade veroorzaakt door een onjuist draagvlak wordt niet door de garantie gedekt. De eigenaar van de spa is te allen tijde verantwoordelijk voor de juiste toestand van het draagvlak. Onder verkeerd gebruik wordt elk gebruik van de spa verstaan dat niet overeenstemt met de handleiding of gebruik van de spa voor doeleinden waar deze niet voor ontworpen is. Hiertoe behoren o.a.: gebruik van de spa dat niet bestemd is voor privédoeleinden; gebruik van de spa waarbij de watertemperatuur boven het maximumbereik stijgt; schade als gevolg van een vuil, verstopt of verkalkt filter; schade veroorzaakt door trichloor- en zuurhoudende vloeistoffen of ander ongeschikte onderhoudsproducten; schade aan de kuip of onderdelen van de spa veroorzaakt door een verkeerd wateronderhoud; schade veroorzaakt door vorst; schade veroorzaakt aan de kuip door een lege spa zonder afsluiting in de zon te laten staan.

 

© 2016 - 2019 Happypool | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel