Tips & adviezen opblaasbare jacuzzi

Je wilt graag een opblaasbare jacuzzi aanschaffen, maar geen idee waar je allemaal op moet letten? We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet, zodat je de juiste beslissing kan maken en dat het daarna alleen nog maar heerlijk genieten is! 

 

AANTAL PERSONEN?

De belangrijkste keuze die je moet maken is de afmeting, met hoeveel personen wil jij van de jacuzzi genieten? Je vindt bij ons in de webshop opblaasbare jacuzzi’s van 4 tot 6 personen. 

WAAR GA JE DE JACUZZI NEERZETTEN?

Voordat je de jacuzzi aanschaft, bedenk goed waar je de opblaasbare jacuzzi wilt neerzetten. Deze mag niet op een helling of een plaats met hoogteverschil staan. Zorg voor een vlakke, stevige ondergrond. Zorg ook voor voldoende ruimte, zodat je gemakkelijk in en uit het bad kan stappen. Onze kleinste jacuzzi is 168 x 168 cm en de grootste is ⏀204 cm. Wanneer de jacuzzi eenmaal gevuld is kan deze niet meer verplaatst worden, tenzij je hem leegt laat lopen natuurlijk.

KAN IK DE JACUZZI OOK IN DE WINTER GEBRUIKEN?

Jazeker! Juist in de winter kan je optimaal genieten van de warmte. Heerlijk relaxen in het warme dampende water van je opblaasbare jacuzzi. Alleen opblaasbare bubbelbaden kunnen niet tegen extreme kou en dus raden we aan de jacuzzi op te bergen wanneer de omgevingstemperatuur onder de vijf graden daalt. Zo voorkom je dat onderdelen bevriezen. Wil je de jacuzzi langer gebruiken, zet hem onder een afdak, uit de wind of in een schuur. Zo kun je het langst genieten van je jacuzzi!

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN JETS EN BUBBELGATEN?

Het verschil tussen jets en bubbelgaten is dat jets harde waterstralen zijn, die in je rug spuiten om zo je spieren te doen ontspannen, jets zijn bedoeld om je te voorzien van een massage. Bubbelgaten zijn enkel gaatjes in de jacuzzi die ervoor zorgen dat het water bubbelt. Dit heeft ook een ontspannende werking maar zorgt er niet voor dat je lijf gemasseerd wordt. In de opblaasbare jacuzzi’s zitten bubbelgaten.

HOE ZET JE EEN OPBLAASBARE JACUZZI OP

Het opzetten van de jacuzzi is niet zo moeilijk en kan met 15 minuten al staan. Bekijk het filmpje van Netspa hieronder, daarin wordt duidelijk uitgelegd hoe je de jacuzzi opzet en weer afbreekt.

WAT VERBRUIKT DE JACUZZI?

Een opblaasbare jacuzzi staat nooit het hele jaar buiten. Wij raden altijd aan de jacuzzi binnen te zetten wanneer de temperatuur onder de 5 graden daalt, zo voorkom je dat onderdelen bevriezen. Er van uitgaande dat hij 9 maanden buiten staat, zijn de kosten tussen de €190 en €270 per jaar. ( afhankelijk van uw leverancier aanbieder ) Een 6-persoons jacuzzi is iets duurder, omdat hier meer water verwarmd moet worden.

Wanneer je een jacuzzi het hele jaar buiten laat staan, dan komt het verbruik uit op ongeveer 250 euro tot 350 euro op jaarbasis. Dit betekent maximaal 1 euro per dag.

TEMPERATUUR VAN DE JACUZZI

Hoe warm kan de jacuzzi worden? De opblaasbare jacuzzi’s in onze webshop verwarmen tot 42 graden. De pomp verwarmd de jacuzzi alleen vanaf 30° tot 42°. Wil je het bad niet verwarmen kan je de knop 'verwarming' uitschakelen. Dan is het bad afhankelijk van de buitentemperatuur.

8. Hoe vaak moet ik het water verversen en filter vervangen

Het is belangrijk om het filter te reinigen en op tijd te vervangen. Alle viezigheid die je meeneemt in de jacuzzi moet eruit gefilterd worden. De pomp van de jacuzzi pompt al het water door het filter. Deze komt op ten duur vol met viezigheid te zitten en moet schoongemaakt worden. Maak geregeld het filter schoon en vervang het filter om de maand. Ververs het water met enige regelmaat. Wij adviseren het water in je jacuzzi één keer in de drie maanden te vervangen. De pomp zorgt er weliswaar voor dat het spa water in beweging is maar na circa 3 maanden is toch wel de frisheid en energie uit het water. Voordat je het water ververst adviseren we je gebruik te maken van de Aquafinesse spa clean tabletten. Dit zorgt ervoor dat je leidingen extra worden gereinigd, wel zo fijn voordat het nieuwe water erin gaat.

Het beste is om je af te spoelen voordat je in de jacuzzi gaat. Gel, haarlak, make-up, bodylotion, wasmiddel etc. kunnen de waterbalans aantasten. Het water wordt zo sneller vies en dan moet je vaker water onderhoudsproducten toevoegen of je water verversen.

HEB IK GARANTIE OP MIJN OPBLAASBARE JACUZZI?

Ja, je hebt 1 jaar garantie op het bad en de pomp

ZIJN ER ACCESSOIRES VOOR DE JACUZZI TE VERKRIJGEN?

Alle opblaasbare jacuzzi’s worden compleet geleverd en kun je direct gebruiken. Maar we hebben ook producten in ons assortiment om van het bubbelen nog meer te kunnen genieten, zoals hoofdsteunen, voetenbad, drijvende bar, opblaasbare cover en filters.

ONDERHOUD

Heeft de jacuzzi onderhoud nodig? Ja! Lees hier verder voor het onderhoud.

 

© 2016 - 2019 Happypool | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel