Onderhoud van opblaasbare jacuzzi's

Heb je een opblaasbare jacuzzi gekocht of denk je erover na om een opblaasbare jacuzzi te kopen?

Warm water, weldadige bubbels, gezellige muziek, een lekker drankje: niets is zo ontspannend na een dag werken als een jacuzzi in uw eigen huis of tuin. Geniet samen met uw familie, vrienden of alleen van de luxe van uw eigen jacuzzi. Haal de vakantie naar uw eigen tuin.

Om van de jacuzzi te blijven genieten volg dan de volgende stappen:

OM TE BEGINNEN

  • Leg een onderlegger of grondzeil onder je opblaasbare jacuzzi. Zo houd je de onderkant schoon van de jacuzzi en beschadigd hij niet. Ook fijn als je hem gaat verplaatsen of opruimen.
  • Het beste is om je af te spoelen voordat je in de opblaasbare jacuzzi gaat. Gel, haarlak, make-up, bodylotion, wasmiddel etc. kunnen de waterbalans aantasten. Het water wordt zo sneller vies en dan moet je vaker wateronderhoudsproducten toevoegen of je water verversen.

HET REINIGEN EN VERVANGEN VAN HET FILTER

Het is belangrijk om het filter te reinigen en op tijd te vervangen. Alle viezigheid die je meeneemt in de opblaasbare jacuzzi moet eruit gefilterd worden. De pomp van de opblaasbare jacuzzi pompt al het water door het filter. Deze komt op ten duur vol met viezigheid te zitten en moet schoongemaakt worden. Maak geregeld het filter schoon en vervang het filter om de maand.

HET TESTEN EN OP PEIL HOUDEN VAN DE WATERBALANS

Het is erg belangrijk om het water te testen en op peil te houden. Niet alleen jij, maar ook bacteriën vinden het heerlijk om zich in warm water te nestelen. Deze bacteriën zorgen voor vies water, het water moet dus gedesinfecteerd worden. Doe dit, want vies water is niet alleen onfris, maar kan ook slecht voor je gezondheid zijn.

Desinfecteren met chloor:

  • Meet met een teststrip de PH waarde van het water. Deze moet tussen de 6,8 en 7,6 zijn, ideaal is 7,2. Indien nodig met PH- of met PH+ bijstellen.
  • Meet, wanneer de PH waarde op orde is, de chloorwaarde. Deze moet tussen de 1 en 2,5 zijn, ideaal is 1,5 en 2. Het chloor regel je met een chloortabletje en een chloordrijver.
  • Herhaal het testen van het water 1 tot 2 keer per week

Desinfecteren met Aquafinesse:

AquaFinesse is een uniek alles-in-één water onderhoudsproduct voor hot tubs, spa’s en zwembaden. Eén dosering AquaFinesse per week zorgt voor kristalhelder water, een goede waterkwaliteit en voorkomt hergroei van bacteriën. AquaFinesse is geschikt voor iedereen die het wateronderhoud van de hot tub, spa of het zwembad graag simpel, overzichtelijk en effectief wil houden. Door één keer per week een dosering AquaFinesse aan het water toe te voegen, bespaart u kostbare tijd op de waterbehandeling. 

HET VERVERSEN VAN HET WATER

Het beste is eigenlijk om elke keer het water te verversen wanneer je de opblaasbare jacuzzi hebt gebruikt. Dat is wel zonde wanneer het water net lekker op temperatuur is en ook niet nodig wanneer je de waterbalans goed op peil houdt. Toch raden wij wel aan om elke 3 maanden het water te verversen. Het water uit de opblaasbare jacuzzi kan je gemakkelijk weg laten lopen door de afvoerklep.

HET VERPLAATSEN EN/ OF OPBERGEN VAN DE JACUZZI

Wanneer je de opblaasbare jacuzzi wilt verplaatsen of opbergen, laat je altijd eerst het water weglopen.

Wil je de jacuzzi tijdelijk opbergen? Doe dan het volgende:

  • Laat de jacuzzi leeglopen
  • Maak de jacuzzi schoon en droog met een doek
  • Smeer de jacuzzi ( niet het motorblok ), wanneer deze droog is, in met wat talkpoeder ( dit voorkomt dat het pvc gaat plakken terwijl de jacuzzi opgeborgen ligt )
  • Laat de lucht eruit lopen, vouw hem op en berg hem op, op een plek waar geen muizen bij kunnen, die vinden het namelijk lekker om aan pvc te knabbelen
  • Zorg tot slot dat het motorblok droog is, voordat je hem opbergt, zo voorkom je kalkaanslag
© 2016 - 2019 Happypool | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel